Доналд Тръмп говори за ММА и бокс: Помогнах за първите събития на UFC

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп гостува на предаването UFC Unfiltered и говори за бойни спортове пред бившия шампион на UFC Мат Сера и журналиста Джим Нортън. 45-ият президент на Щатите започна интервюто, като разказа за зората на най-елитната ММА организация в света в началото на 90-те години на миналия век. 

“Запознах се с Дейна Уайт. Веднага започнах да го уважавам.

И него и семейството му. Те са добри, умни, хора. Помогнах за първите няколко събития на UFC, като осигурих локации. Много от спорните комисии не искаха да помогнат. Първите няколко години на UFC бяха трудни. Организацията беше близо до разпад. Не мисля, че някой друг може да постигне това, което Дейна Уайт е постигнал. Той наистина обича този спорт”

Тръмп, който присъства редовно на събития на UFC, коментира и кои са някои от любимите му бойци в бокса и ММА.

“Винаги съм харесвал бокса. Харесвам Майк Тайсън. Той беше безстрашен, а другите се страхуваха от него. Хора от цял свят гледаха неговите двубои и аз съм помагал за организацията на някои от тях. Гледал съм повече битки на Тайсън от всеки друг. С него сме в добри отношения”

“Харесвам хора, които харесвам и мен. Харесвам Хорхе Масвидал. Той ме подкрепяше в президентската ми кампания. Имах голям успех с гласовете в Маями и мисля, че дължа това на него донякъде”

Републиканецът коментира и битките на великите Мохамед Али, Шугър Рей Робинсън, Марвин Хаглър и други, но не пожела да назове кой е любимия му боец.

“Не мога да кажа кой е най-добрият боксьор за всички времена”

Въпреки любовта му към бокса, Тръмп заяви, че в момента ММА е в подем и причина за това е, че в боксът се случва по-често да има лоши съдийски решения, което отблъсква феновете. 

Вижте цялото интервю с известния политик и бизнесмен.