Дъщерята на Личкана избухна пред … Баща ми беше убит!

Баща ми беше умишлено убит. Заявявам го категорично, защото смятам, че бездействието на някои хора е било целенасочено и това е довело до фаталния край. Това каза пред Христина – дъщерята на ъндърграунд героя от Пловдив Ангел Личканов-Личкана, който почина в четвъртък в ареста.

Тя обясни, че десетина дни преди баща ѝ да бъде арестуван, е бил на коронарография и изследването е показало, че има проблеми със сърцето.

Многократно Личканов е викал линейка в ареста, тъй като е изпадал в кризи.

Килията там е била без прозорец, не му е достигал въздух. Той е получавал паник атаки и е имал клаустрофобия. Въпреки че многократно адвокатът му е подавал молби да бъде преместен в затвора, прокуратурата не е реагирала и не е разрешила.

Преди коронарографията Личкана е бил напълно здрав и всекидневно трениращ човек, обясни още Христина.

Тя и семейството ѝ мислят да съдят тези, които по думите им са виновни за смъртта на баща ѝ. Кога ще е погребението все още не е ясно, но на него се очаква да се стекат знакови личности от ерата на ВИС-2 от цялата страна.

Преди близо месец свързаният с някогашната групировка ВИС-2 Личканов беше задържан за побой на 23-годишна жена на пловдивски булевард.

Кристина ИВАНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОНОСТИ В