Скандал с Васил Терзиев в столичен мол, гонят журналисти ВИДЕО

„Ляв съм в убежденията си“, обяви кандидатът за кмет на ПП-ДБ, „Спаси София“ Васил Терзиев. Пред камерата на Николай Караколев, Терзиев споделя още, че не може да се отрече от хората, които са го възпитали и са дали всичко в живота му, пише Трибюн.

Думите са по повод ДС миналото на неговия дядо, чичо и баща.

Припомняме, че малко след като бе обявена номинацията на Терзиев за кмет Методи Андреев публично го нападна заради връзки на фамилията му с ДС.

По-късно съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков също влезе в обяснителен режим за миналото на дядо си и баба си, за да защити Терзиев. 

Журналистът показа как се опитва да влезе на официалното представяне на кандидат-кметът в столичен мол, но не е допуснат, защото от екипа на Терзиев са сметнали да не върнат нужния код за достъп. Всички журналисти и редакции получиха покана да се акредитират, но малцина бяха допуснати.

Разцепление в десницата, стари и известни седесари издигат проф. Вили Лилков за кмет на София

Въпреки ясно записания закон, че кампания не може да се провежда три месеца или повече преди изборите, Терзиев смята, че това не е така, защото той просто се срещал с хората. Раздаването на флаери и събиране на пари за кампанията по думите на Терзиев не е незаконно.

„Аз съм десен политик в разбирането ми как трябва да работи бизнеса и ляв по отношение на децата, образование. По-скоро съм в центъра“, заяви Терзиев.

„Няма как да се отрека от хората, които са ми дали всичко и са ме възпитали“, каза още Терзиев по повод своите близки с ДС минало.