Карате клуб Ронин 11 с два медала от Световната младежка лига от К1 в Хърватия

Състезателите от карате клуб Ронин 11 спечелиха златен и бронзов медал на Световна младежка лига от K1 в Пореч (Хърватия). Шампион стана Петър Михайлов, а Борис Ханджиев взе бронз. В надпреварата участваха над 3200 състезатели от 78 държави.

„Изключително съм горд с представянето на спортистите, които доказаха, че с много труд и постоянство идват и добрите резултати.

Щастлив съм, че виждам толкова много млади момчета и момичета, които са отдадени на спорта, имат огромен хъс за победа и следвайки духа на спортсменство демонстрират своята отдаденост към спорт, който учи най-вече на дисциплина и себеусъвършенстване“, каза Илиян Мечков, председател на Управителния съвет на карате клуб Ронин 11.

Петър Михайлов завоюва златен медал в категория кадети до 57 килограма. Това е първото подобно постижение за България в тази възрастова група, като по пътя си той надделя над състезатели от седем държави.

Борис Ханджиев достигна до почетното трето място при децата до 14 години, изигравайки пет срещи. Мартин Михов завърши на девето място в своята категория от 96 участника, като това за него беше дебют при кадетите.

Треньорът на състезателите Лъчезар Цветков заяви, че е доволен от представяне и на останалите участници в турнира, които спечелиха по няколко срещи в техните категории, но не стигнаха до медалите – Владислав Вакарелов, Пламена Никифорова, Ивета Георгиева, Димана Русева и Виктория Николова.