Възраждащата се София Кенин поднесе изненадата при жените

Бившата №4 в света София Кенин напомни за най-добрите си дни, поднасяйки изненадата в първия ден на “Уимбълдън”, след като изхвърли на старта поставената под №7 своя сънародничка Кори Гоф.

Кенин, която през миналия сезон се срина в ранглистата заради контузия и през тази година трябваше да играе квалификации в Лондон, спечели изцяло американския сблъсък с 6:4, 4:6, 6:2 за малко повече от два часа игра.

Победата е десета за Кенин над тенисистка от топ 10 в кариерата й и втора през сезона.

“Това означава много за мен. Имам чувството, че това е годината на моето завръщане. Започнах добре сезона и имам усещането, че годината ще бъде добра за мен”, заяви Кенин, която спази традицията си да печели поне по един мач в основната схема на “Уимбълдън”, когато участва в най-стария тенис турнир света.

За нея тази кампания е 21-ва на “свещената трева” в Лондон. Следващата нейна съперничка ще бъде китайката Синю Ванг.

Колкото до Кори Гоф пък това бе първият случай, в който 19-годишната американка губи на старта на “Уимбълдън”, където преди няколко година тя направи своя пробив в тениса, когато едва 15-годишна премина през квалификациите и впоследствие достигна до осминафиналите преди да бъде спряна от бъдещата шампионка Симона Халеп.

„Имам чувството, че съм работила упорито, но явно не е достатъчно. Трябва да помисля, да видя къде трябва да се подобря и как да направя правилните тренировки, за да го постигна“, каза Гоф след мача.

Две представителки на Чехия продължават напред. Катержина Синиакова елиминира 24-а поставена Цинвън Чжън (Китай) с 6:3, 7:5, а номер 32 Мари Боузкова спечели срещу швейцарката Зимона Валтерт с 6:1, 6:4.

Испанката Ребека Масарова победи 31-а поставена Маяр Шериф (Египет) със 7:5, 3:6, 7:6(6).