Намериха уникална Honda Civic от 1992 г., нейният VIN номер показва, че… ВИДЕО

В Канада автомобилен ентусиаст и фен на марката Honda откри уникален хечбек Civic EG, който напълно може да се нарече „капсула на времето“.

Автомобилът е от 1992 г., а неговият VIN номер показва, че се явява първият EG от петото поколение, който слиза от поточната линия в завода на Honda в Онтарио, Канада.

Неговият километраж показва 7 мили (12 км), което е резултат от калибриране на двигателя.

Хечбекът не е излизал на пътя. През цялото това време той е съхраняван в центъра за обучение на персонал на Honda. Това е може би най-недокоснатият екземпляр от този модел в света.

Хечбекът принадлежи към моделната година 1992, но всъщност е произведен през лятото на 1991 г. (на автомобилния пазар моделната година идва по-рано от календарната година).

Намереният Civic EG въпреки значителната си възраст е в перфектно състояние. Двигателят му е все още зареден с оригиналното масло, има и заводски маркировки. Салонът е покрит със заводско фолио.

Конкретният автомобил е базовата Honda Civic във версия DX. Колата е оборудвана със серво управление, но няма климатик и електрически стъкла.

Под капака има 1,5-литров бензинов четирицилиндров двигател с мощност 102 к.с. с. Съчетава се с 5-степенна механична скоростна кутия.

Дилън Шарп, известен в Instagram като @sharperacingofficial, е купил колата от собственика и сега тя ще отиде в частна колекция.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!