Дете от ВК ЦСКА пострада на финалите в Разлог, родителите протестират

Дете от ВК ЦСКА пострада по време на финалния турнир по волейбол за момчета под 14 години, който се провежда в зала „Септември“  Разлог. Оглушителен шум, породен от тъпани и други звукови устройства, дело на родители по време на мача ЦСКА – ВАСК, доведоха до слухови проблеми на състезател на „червените“, който бе откаран в болницата.

За радост момчето е добре, но още e с нарушен слух и не чува добре. Бяха засегнати и други малки състезатели, които имат главоболие и проблеми със слуха.

Родители на армейския клуб изразиха своeто възмущение и протест за допускането на нездравословна среда на провеждане на спортни състезания.

Ето какво написа един от родителите в социалните мрежи:

„Днес състезател беше откаран по спешност в болница, защото загуби слуха си на мач от Финалния турнир за момчета под 14 г. между отборите на ЦСКА и ВА Стойчев-Казийски! Това дете на 13 години оглуша заради тъпаните и тромбите, които биеха РОДИТЕЛИТЕ на състезателите от ВАСК! Пак повтарям – родителите! Това са хора, чиито деца играят заедно с нашите деца! С поведението си на трибуните, те абсолютно умишлено повредиха слуха на едно 13 годишно дете. Не знам как да нарека тези им действия, не знам как да опиша тези хора, но по-страшното е, че това поведение се толерира от Федерацията, от организаторите и всички нас! 

Хора, и нашите, и вашите деца са в залата да играят волейбол, да се забавляват и да създават приятелства! Тези мачове са чакани от децата цяла година и се превръщат в празник за тях, а подобно неадекватно родителско поведение го разваля и както станахме свидетели днес, дори вреди на здравето им!“

Родителите на ЦСКА изпратиха своята позиция за обстановката  по време на финалния турнир до BGvolleyball.com, публикуваме я без редакторска намеса:

„Уважаеми Г-н Сланчев, в качеството си на представител на БФВ,

Уважаеми Организатори на финален турнир за деца под 14 години в гр. Разлог,

На 24.06, 2023 г. състезател – дете на 13 години получи травма на слуха по време на волейболен мач между ЦСКА  и ВАСК в зала „Септември“ в Разлог и се наложи да му се окаже медицинска помощ. Други деца имат оплаквания от главоболие и проблеми със слуха.

Всичко това е следствие на непоносимия шум, създаван от публиката в залата.

Настояваме за спешна намеса и забрана на всички шумопроизвеждащи атрибути (тъпани, тромби и др.).

Тези нездравословни нива на шум застрашават здравето на всички деца в залата. При необходимост ще бъдат сезирани всички отговорни органи, единствено с цел опазване здравето на децата по време на детските волейболни занимания.“