ММА боец ще съди американската верига PFL

Непобеденият в професионалния ММА Маноел Соуса (10-0) ще съди американската ММА верига Professional Fighters Leage (PFL). Той е подал съдебен иск срещу организацията, тъй като не са го допуснали да се състезава в бойния формат Dana White Contender Series, където е могло да си осигури договор с UFC при добър резултат.

Бразилецът е част от PFL от началото на годината. Въпреки победата му със съдийско решение над Пауло Хенрике на 17-и февруари, той не получи място в регулярния сезон на PFL (турнир с награден фонд един милион долара).

Той е искал да се ключи в сериите на Дейна Уайт за претендентско място, но е разбрал, че все още е обвързан с PFL, въпреки че не участва в сезон 2023 активно. Ето как обясни ситуацията бразилецът.

“Бяха ме сложили като резерва в сезона, а това не е моята цел. Казах на PFL, че няма да го направя. Тренирам здраво всеки ден, живея в залата и следвам мечтата си – да бъда в UFC. Дойде оферта за битка за претендентските серии, но от PFL не ми позволиха да играя”, сподели Соуса пред mmafighting.com. PFL все още не дават коментар по въпроса пред американските медии.

Адвокатът на ММА боеца твърди в съдебния иск, че 26-годишният Соуса не знае английски и не е разбрал какво е подписал, когато PFL са представили договора пред него. Юристът твърди, че Соуса е останал с впечатлението, че няма да бъде обвързан с PFL, ако не бъде избран за да бъде част от сезона. В контрактът му обаче пише, че отношенията между ММА веригата и боеца са за три години.