Монако застава на пътя на Везенков и Олимпиакос на Финалната четворка

Отборът на Монако ще се изправи срещу Олимпиакос на полуфиналите в Евролигата. Монегаските успяха да спечелят серията си с Макаби Тел Авив с общ резултат 3-2 победи, след като триумфираха в решителния пети мач с 97:86 (26:33, 27:16, 19:21, 25:16) в зала „Гастон Медсен“ в Княжеството. 

Така на 19 май Монако ще излезе срещу Олимпиакос на полуфиналите на най-силния клубен европейски турнир в Каунас. Това ще бъде повторение на миналогодишния четвъртфинал между двата тима, когато Везенков и компания се наложиха драматично с 3-2 победи чрез успех в решителен пети мач в Пирея.

Нещо подобно сториха гърците и тази година, тъй като през вчерашния ден елиминираха Фенербахче също с 3-2. 

Макаби беше близо да затвори мача в своя полза в решителните минути, но в най-важния момент Монако откри своя лидер в лицето на Джордан Лойд. Гардът наниза осем поредни точки, за да изведе домакините напред при 86:79, като по този начин момчетата на Саша Обрадович удържаха преднината си и триумфираха. 

Джордан Лойд завърши с 21 точки за Монако, с колкото се отличи и Майк Джеймс, който обаче вкара всичките си 21 точки през първото полувреме. Чима Монеке и Донтей Хол прибавиха по още 10 точки. 

Уейд Болдуин беше над всички за Макаби с 27 точки, 6 борби и 7 асистенции. Лоренцо Браун и Джарел Мартин нанизаха по 12 точки, а Джон Дибартоломео и Дарън Хилиърд приключиха с по 10 точки.