Тенис център „Санта Марина“ открива сезона с турнир на Интерактив тенис

Тенис сезонът на открито в Санта Марина ще бъде официално открит с домакинството на турнир от сериите “Weekend Tour” на Интерактив тенис (ИТЛ). Турнирът ще се проведе от 26 до 28 май в Тенис център „Санта Марина“ и в него ще бъдат включени формати сингъл мъже, сингъл жени, двойки и смесени двойки.

Санта Марина в партньорство с ИТЛ, организират тенис събития още от самото откриване на тенис комплекса, като тази година се навършват 10 години съвместно партньорство. Елитното ваканционното селище е идеалното място за спокойна и забавна тенис почивка или дълъг уикенд на морето за цялото семейство.

Тенис центърът разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. На ред с любителите, през годините в тенис-курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, като над 800 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.

И през 2023-а турнирите за любители в Санта Марина отново, ще бъдат два, като те ще са валидни за националната ранглиста на ИТЛ. Първото издание, през май, е от категория ITL250, а в края на септември надпреварата ще бъде от по-висока категория – ITL500. В турнирите могат да участват всички любители на тениса, като за победителите в индивидуалните двубои са предвидени 3-дневна почивки в хотел „Иван Рилски“, Банско. И не на последно място  предвидили предметни награди за останалите.

Желаещите да се включат в състезанията могат да се запишат за участие в сайта на “Weekend Tour” – ТУК , като за решилите да се настанят в комплекса, домакините предоставят промоционални цени за настаняване по време на събитията.