Поредна крачка за ЦСКА към голямата цел или Левски ще продължи възходящата линия и след Мъри

ЦСКА – София и Левски се изправят един срещу друг в дербито на 26-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е от 17:30 ч. и ще бъде ръководен от Никола Попов.

Двата отбора влизат в срещата съответно от първа и четвърта позиция в класирането, но с разлика от 19 точки помежду си.

Победа в подобен сблъсък винаги означава повече от просто три спечелени точки.

Залогът при „червените“ е по-голям, тъй като тимът на Саша Илич преследва шампионската титла и за първи път от много години е близо до голямата цел. Пътят до трофея обаче е труден и минава през задължителен успех над вечния съперник.

До момента ЦСКА – София успява да запази преднината си пред втория Лудогорец, който отново притисна и се залепи зад столичния отбор в таблицата. Това би трябвало допълнително да мотивира символичните домакините да дадат всичко от себе си днес.

В Левски ситуацията е по-сложна, след като преди седмица Станимир Стоилов напусна поста на старши треньор, ясно изразявайки своето несъгласие с управлението на клуба. Елин Топузаков зае неговата позиция и поне до края на сезона той ще води „сините“.

Стоилов остави добре изграден отбор с качествени състезатели, а това го доказват и резултатите на тима в последно време. Левски е в серия от четири поредни шампионатни победи, които върнаха „сините“ на четвъртото място.

Днес сили ще премерят двата тима с най-добрите защити в efbet Лига. ЦСКА – София е допуснал 13 гола през настоящата кампания, а Левски – 12. Именно представянето в задни позиции може да се окаже ключът към успеха днес на стадион „Васил Левски“.

25

Левски - ЦСКА II

„Червените“ не успяват да убедят с добра игра в последните си мачове, но позитивните резултати са налице и това е най-важното за феновете, които се надяват тази година хегемонията на Лудогорец най-после да бъде прекъсната. 

Саша Илич има и допълнителен стимул за победа, след като загуби първото си дерби срещу Левски по-рано през сезона с 0:2. Сръбският специалист ще иска да се реваншира пред феновете и неговият отбор отново да поведе с 4 точки на върха.

Топузаков заяви, че е спокоен преди важния сблъсък, въпреки че има някои кадрови проблеми в своя състав. Наставникът на „сините“ няма да може да разчита на контузените Кристиан Димитров и Илиян Стефанов, а под въпрос до последно ще бъде защитникът Хосе Кордоба. 

ЦСКА няма проблеми с контузени или наказани играчи за срещата.

ЦСКА – СОФИЯ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЦСКА – СОФИЯ: 

ЛЕВСКИ:

НАЧАЛО: 17:30 часа 
СТАДИОН: „Васил Левски“, София
СЪДИЯ: Никола Попов


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe