Кметът на Пазарджик за Любо Пенев: Трябва да имаш важни атрибути, за да приемеш такова предизвикателство

Кметът на Пазарджик Тодор Попов официално представи новия треньор на Хебър Любослав Пенев. Той разкри, че договорът на специалиста е до края на сезона, а колко ще остане вече зависи от самия треньор.

„Благодарим на Владимир Манчев за неговата работа. Тази година ни беше доста динамична.

Като отговорни хора трябва да направим най-доброто, а то е нашият клуб да остане в елитната група. Нашите усилия и публиката го заслужават. Този проект е направен, за да радва хората в града. Това е смисълът на футбола като игра. Имаме 1/3 до края на сезона. Трябва да направим всичко възможно, за да обезпечим нашето оцеляване. Резултатите, които постигаме, не са тези, които очакваме. Спортът и политиката са резултативни дейности. Оставаш да играеш в елита, когато спечелиш нужните точки. Те се печелят, когато играеш добре и играчите се раздават, имат хъс. Искахме да променим нещо. Това е последният влак“, започна Попов.

„Защо Любослав Пенев? Защото считам, че Любо е единственият човек, който може да вдъхне тази нова искра във футболистите и да ни помогне в това да останем там, където заслужаваме. Ние сме клуб, който няма финансови сътресения, няма и да има. Имаме една от най-добрите бази. След около месец ще имаме стадион, който отговаря на всички изисквания. Остава само осветлението. Любо има всички тези качества. Аз го харесвам, защото той е мотиватор. Има качествата да извлича максимума от всеки футболист. Лидер е, има самочувствие и разбира играта футбол. Всичките му отбори са играли грамотно. Благодаря му сърдечно, че прие това предизвикателство. Трябва да имаш много важни атрибути, за да приемеш такова предизвикателство.

С президента слагаме екипите и слизаме на терена, ако сме необходими. Като хора, на които им пука за този проект, с това назначение опитваме да направим всичко необходимо да постигнем нашата цел. С Любо имаме договор до края на сезона. От него зависи колко ще остане при нас. Искаме дългосрочни отношения с него, но всичко зависи от неговото решение“, завърши Тодор Попов.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe