Задължителните притежания на един мъж

Или да кажа „предвидлив мъж“. Всеки, който има претенции, че е нещо повече от нормален човек, трябва да е наясно, че има неща, без които не може, особено ако иска останалите да го приемат за нещо повече от тях.

Един мъж трябва да:

  • Има спестени пари – Парите са средство за доставяне на удоволствие и това е мой девиз, но освен, че служат за леки жени и пиячка, парите имат и една друга функция – доставяне на спокойствие. В случай на нужда всеки трябва да има заделена определена сума, с която да покрие неща от първа необходимост.

    Лекарствата и храната са с приоритет.
  • Мисли няколко хода напред – Никога не вземайте спонтанни решения. Премисляйте добре ходовете си, особено когато не отговаряте само за себе си, а имате съпруга и деца. Предстоят ви сметки за ток и вода? Отделили сте нужните средства предварително. Планирате ваканция със семейството за лятото? Започнете да спестявате още от зимата. Време е да сменяте колата? Помислете за това преди да ви е оставила по средата на пътуване.
  • Уважава дори хората, които не харесва – Не може да харесваме всички, нито всички да харесват нас, но можем да се уважаваме взаимно. Това, че някой мисли друго яче не го прави глупав и безполезен. Ако поддържате добри нива на уважение с всички около вас, в даден момент от живота ви може да се наложи да се възползвате от помощта им. Да не говорим, че враговете ви заслужават най-голямо уважение, тъй като така никога няма да си позволите да ги подцените.
  • Гради имиджа си цял живот – Най-ценното нещо, което може един човек да притежава, това е името си. Раждате се, живеете и умирате с него. А след това остава споменът за вас. Начинът, по който сте живели, ще определя спомените на хората за вас.
  • Пробва нови неща – Нарушаването на статуквото не винаги е лошо нещо. Пробвайте нови неща, защото само така ще се обогатявате като човек. Промените по-често са добро нещо, защото срещате нови хора, откривате нови неща за себе си и се развивате. Промяната е ходене в определена посока, а дали е правилна само времето ще покаже.
  • Почита близките си – Хората, благодарение на които сте станали един или друг, са най-близките – майка, баща, баба, дядо, брат, сестра… Всичко от ранните ви детски години до момента, в който сте станал голям шеф на международна компания, е благодарение на тези хора. За добро или лошо те са ви превърнали в човек.

Автор: Десислав Янкулов