8 годишен става милионер от продажба на топчета

Деца милионери – едни забогатели от игри, други от храна, трети от дрехи. При това на възраст под 18 години. Историята е пълна с такива примери, които ние от The Mainline, често ви показваме. Ето и още една.

Хърли Джорден е на 8 години когато основава собствен бизнес. Тогава майка му е на 51 години и става негов служител. Хърли е първото дете в света, което е шеф на майка си, при това на 8 годишна възраст. Най-младият бизнесмен в света се занимава с продажба на топчета. Първо ги е продавал на приятелите си в училище, но по-големите деца често му отнемали стоката, затова решил да си направи интернет страница marbleking.co.uk, където да си пласира играчките.

Фирмата на младия бизнесмен печели много хиляди паунда годишно. Сега през 2015 година, той е на 12 години, а приходите му са милиони. Харли има толкова много работа, че му се е наложило да назначи и майка си и двамата си братя. Те му помагат с продажбата на топчета, по този начин печелят повече пари. Само за година са сменили жилището, мебелите и колата си. Заради големите си продажби, добива популярност и дизайнери от цял свят, започват да му купуват топчетата и да ги слагат в декорите си. Харли носи прякора „Marble King“ (Мраморният крал). Момчето планира един ден да има верига магазини за всякакъв вид играчки.