Победа изпраща Балкан във втората фаза, има вероятност и за четворна въртележка

Тази вечер отборът на Балкан ще изиграе последния си и най-важен мач от първата фаза на ФИБА Къп. Тимът на Тони Дечев гостува на кипърския Керавнос в шестия си двубой от група “D” днес от 20:00 часа българско време. Срещата е с ключово значение за развръзката на групата, тъй като два отбора са с баланс от по 3-2, а другите два са с актив от по 2-3. 

View this post on Instagram

A post shared by BC Balkan ???? (@balkanbotevgrad)

Балкан със сигурност ще се класира за втората фаза на турнира при победа над Керавнос в директния си мач днес.

Ботевградчани ще продължат напред и при поражение от кипърците с до 8 точки, но също така ще се нуждаят от успех на Опава над Левице в другия двубой. 

Ако Левице и Керавнос постигнат победи, то и четирите отбора ще се изравнят в таблицата с по 3 успеха и 3 загуби. Тогава ще се гледа точковата разлика в крайното класиране, като резултатите от последните мачове тази вечер ще влязат в употреба. 

Както е известно, Балкан спечели първите си три мача от групата и дръпна на върха с актив от 3-0, но след това сбърка последователно срещу Опава и Левице. Така “зелените” изпуснаха две възможности да си извоюват място в следващата фаза и сега ще трябва да покажат добро представяне в Кипър, за да се доберат да втория етап.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.