Изберете си цвете и вижте какъв характер имате СНИМКА

6 вида цветя – според това кое от тях ви допада най-много, може да разкриете нещо ново за характера си. Изберете си цвете и вижте какво говори за вас.

Роза
Розата е символ на изисканост, красота, съвършенство. Това цвете олицетворява женствеността и е свързано с планетата Венера.

Символизира също така най-чистия израз на любовта. И нещо любопитно: заради чистотата си, етеричното масло от роза е едно от малкото масла, препоръчвани и за деца. От значение обаче е и нюансът. Червената роза показва страст, докато бялата демонстрира откровеност.

Какво издава за вас?  Ако харесвате рози, това означава, че в характера ви доминира женското начало. Тоест вие сте човек, който обича да се грижи, да дарява любов и в същото време да бъде страстен, когато е с партньора си. Розата е особено ценена от романтиците. Но тя има също така тръни, така че онези, които ви подценяват, трябва да бъдат внимателни. Тези, които избират червена роза, имат силна воля и са упорити, когато преследват целите си. Бялата роза е символ на чистите взаимоотношения. Розови рози се харесват на оптимистите, а жълти – на ревнивците. 

Божур
По отношение на символиката, божурът много прилича на розата, но няма нейните бодли. Неслучайно в някои страни го наричат „роза без бодли“. Освен красив, той е и с много приятен аромат, което го прави предпочитан от парфюмеристите. Символизира здравето, стила на живот, деликатния характер и в същото време – силната личност. На Изток го почитат и смятат за цвете на късмета и щастливия брак.

Какво издава за вас? Който избира божура за свое любимо цвете, е едновременно силен и стилен в живота. Това означава, че умело комбинира твърд характер, когато има нужда да прояви такива качества или решителност, и женственост, когато трябва да бъде благороден. Божурът е също така символ на безсмъртието според китайците, което се тълкува като изключителна издръжливост. Белият божур се свързва с чистотата и невинността, а червеният – със страстта и еротиката.  

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!
 

Орхидея
Орхидеята е цвете с уникална красота и особености. Цвете, което се нуждае от специални условия и грижи, ако решите да го отглеждате у дома. На Изток се счита за символ на чистотата и е цвете, което обикновено се подарява на деца. На Запад се свързва с любов, вещици и магьосници. В миналото е било използвано за любовни отвари и еликсири за вечна младост. От него са се вдъхновявали художници, писатели и поети, използвайки го като метафора на страстната красота.

Какво издава за вас? Който избира орхидея, е чувствен, елегантен, но и сложен човек. Човек, който обича лукса, увлича се по мистериозното и допуска само ограничен брой приятели до сърцето и дома си. Ако се вгледате в цветовете на орхидеята, ще откриете, че приличат на миниатюрни човешки лица. Орхидеята символизира чувствената любов, поради което е подходяща за подарък на любим човек. Розова орхидея обикновено се подарява на 14-ата годишнина от брака, а жълта – за 28-ата.

Ирис
Името му от старогръцки означава „цвят на дъгата“. Според гръцката митология, Ирис (Ирида) е посредница между боговете и хората. В Япония се смята, че ирисът прочиства организма и предпазва
от заболявания и негативизъм, а в Китай се свързва с пеперудите заради цвета, който прилича на техните крила.

Какво издава за вас? Ирис обикновено избират оптимистите, енергичните и хората със силен дух. Това е също цвете на мъдростта, на вярата и надежда. Подаряването на ирис се тълкува като насърчение, възхищение, комфорт, но и съчувствие. Белият ирис показва чистота и доброта и е идеалното цвете за млад човек, който завършва своето образование и поема по пътя на живота.

Слънчоглед
Слънчогледът носи радост, тъй като е слънчево цвете, и с любов. В гръцката митология се разказва за нимфата Клитие, която била влюбена в Хелиос и неотлъчно следвала с поглед пътя на колесницата му, докато той преминавал по небето. И постепенно се превърнала в слънчоглед.

Какво издава за вас? Слънчогледът е силен и безстрашен. Такива са и хората, които го харесват. Те обаче са също така весели, топли, винаги позитивни и усмихнати, с тях е наистина лесно да се живее. Човекът, който дарява слънчоглед, показва, че желае да бъдете не просто заедно, а заедно във всичко. Той демонстрира дълбока привързаност, постоянство, отдаденост и безпрекословна лоялност. Но също така и несподелена любов или фиксиране в един човек.

Нарцис
Нарцисът стои горд и… самовлюбен – точно както в легендата за появата му. Момчето Нарцис било много красиво. Но един ден зърнало своя образ във водите на езерце и се влюбило в себе си. Когато разбрало, че никога няма да получи любовта на този образ, решило да умре. Така се появило цветето нарцис – с наведена глава към водната повърхност. 

Какво издава за вас? Това цвете се харесва на личности, които имат високо самочувствие, на силни и самоуверени хора. От друга страна, то показва и суетността, която явно не им е чужда, желанието да бъдат обичани, но и неспособността да дадат обич. На Изток нарциси се подаряват с настъпването на новата година. При евреите цветето е символ на красотата и женския фертилитет, а при християните – на пролетта и възкресението. Подаряването на нарцис в миналото се е приемало като знак за помилване или благодарност към проявената честност.