Оже-Алиасим продължи перфектната си серия

Феликс Оже-Алиасим, който преследва трета титла в също толкова седмици в професионалния тур, се класира на четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже на закрито в Базел, след като изнесе перфектен мач срещу Миомир Кечманович и спечели с 6:1. 6:0 за едва 49 минути.

„Трудно е да играеш по-добре. Това бе най-силният мач, който правя в живота ми като цяло.

Не само в кариерата ми, а от дете. Честно казано, чувствам се великолепно. За мен е чест, че го направих пред вас“, обърна се той към публиката в Швейцария.

Оже-Алиасим бе максимално близо до идеалния тенис във втория сет, в който загуби само седем разигравания и бе 11 от 11 на първи сервис. Поставеният под номер 3 канадец завърши с 21 печеливши удара и десет аса в краткия двубой.

Оже-Алиасим в момента е на седмо място в надпреварата за финалния турнир в Торино и е на последната позиция, която дава право на участие. Той има 315 точки повече от Тейлър Фритц и може да дебютира едва на 22 години.

Вече в серия от десет поредни победи, започнала с титли във Флоренция и Антверп, Оже-Алиасим е третият тенисист с 50 или повече успеха през сезона (б.пр. – Циципас е с 57, а Алкарас е с 54). Той е с баланс 50:24 и има три титли, които са първи в професионалната му кариера.

В следващата си среща канадецът ще се изправи срещу Александър Бублик, който спечели с 6:3, 6:3 срещу Алберт Рамос по-рано през деня. Ако стигне полуфинал, той ще срещне победителя от испанския двубой между Алкарас и Пабло Кареньо Буста.

В последния мач за деня Холгер Руне записа експресна победа за 71 минути срещу Юго Умбер с 6:4, 6:2. Следващият съперник на младия датчани ще бъде французинът Артур Риндернех.

Анди Мъри пък отпадна от турнира, след като загуби с 3:6, 2:6 срещу Роберто Баутиста-Агут. На пътя на испанеца вече е друг ветеран – Стан Вавринка, който победи с 6:4, 5:7, 6:4 Брендън Накашима.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.