Плод ще смени виаграта

Според шотландски учени от университета „Кралица Маргарет“ в Единбург, един плод може да помогне за увеличаването на мъжкото достойнство, и този плод е НАР. Ако в продължение на две седмици всеки ден изпивате чаша сок от плода, това ще доведе до нарастване на сексуалното желание, гарантират те. Ефектът се проявявал както при мъжете, така и при жените.

Учените провели експеримент с 58 доброволци, най-младият от които бил на 21, а най-възрастният – на 64 години.

Всички те пили пресен сок от нар в течение на 14 дни. На 15-ия ден лекарите измерили нивото на тестостерона в кръвта им и открили, че то е нараснало практически двойно – от 16% на 30%.

И мъжете, и жените установили, че имат повишено сексуално влечение. При мъжете освен това се увеличил растежът на окосмението по лицето, а тембърът на гласа им станал по-плътен.

При жените подобно влияние не е забелязано, но пък срокът на експеримента бил прекалено кратък. Затова пък тестостеронът при нежния пол допринесъл за укрепване на костите и мускулите.

Като страничен ефект участниците в теста отбелязали, че значително се е подобрило настроението им, а също и паметта.Сокът от нар е антиоксидант. Съдържащите се в него вещества подпомагат кръвообращението и пазят от болести на сърцето.