Ясно е кога продължават квалификациите за Sofia Masters

Дългоочакваният Sofia Masters 1000 ще бъде рестартиран на 15-и юни, решиха организаторите. Лошото време през последната седмица наложи отлагане на квалификациите на силния Мастърс. Метеоролозите казват, че сряда след сряда дъждовете ще спрат, а с това и срещите ще бъдат подновени.

За участие в Masters-a са записани повече от 100 състезатели от цялата страна, като това е един от най-силните турнири през годината в календара на Интерактив тенис.

До 26-ти юни трябва да станат ясни всички 16 квалификанти, които ще бъдат разпределени след жребии срещу поставените 16 в схемата, като един от сочените за фаворит и шампион в есенния Мастърс Матеуш Ейсмонт ще пропусне турнира поради промените в графика, Той ще бъде заменен от Константин Стоянов. Това определено отваря пътя на останалите в схемата. Интересен факт е, че в схемата остават двама участници, печелили турнира през годините. Това е спортният журналист Петьо Борисов и Едиз Батран. Именно двамата играят на финал в първия Мастърс 1000.

Организаторите канят всички желаещи да се насладят на двубоите, всяка вечер след 20ч на кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.