Най-тъпите адвокатски случаи

Адвокатската професия е една от най-мразените, но и най-уважаваните едновременно, защото тя се върши от човек, който е готов да застане против всичко и всички, за да докаже теза, в която само той вярва.

Предлагам ви да прочетем сега заедно няколко истории за най-тъпите случаи, в които адвокати са вземали едната страна.

  • Някакъв мъж решил да предложи на известна верига ресторанти за бързо хранене да вземат участие, като спонсори, в автомобилно шоу, което той организирал. Те се съгласили и му предложили 300 купона за безплатни сандвичи, които да раздаде на гостите.

    Оказва се в крайна сметка, че нямало никакво автомобилно шоу и мъжът сам започнал да се възползва от купоните.
  • Изкарващ пробация за употреба на наркотици мъж се наложило да влезе отново зад решетките, след като не успял да даде поредна кръвна проба. Защитата му била, че бил толкова притеснен от иглата, че не желанието било причината за проваления тест, а страхът му от убождането.
  • Мъж мастурбирал в библиотека. От ръководството снели проба от спермата му на килима. Имало и видео.
  • Прокурор трябвало да обвини жена в престъпление, за дето не разкарвала котката си на каишка на улицата.
  • Мъж шофирал в нетрезво състояние отричал пред съда, казвайки че бил сироп за кашлица и в съответната нощ дори имал свидетелка, която да потвърди. Оказва се, че той не може да си спомни името на жената, нито пък къде живее. Адвокатът успява да уреди договорка с прокурора за малка глоба и посещение на класове за алкохолици. Мъжът оказал предложението и настоявал на своето. След 8 месеца и над 3 влизания в съда, обвинението най-накрая решава случая и осъжда престъпника на 1 месец затвор, посещение на класове за алкохолици, отнемане на шофьорската книжка, огромна глоба и 2 години пробация. Мъжът се обърнал накрая към адвоката си с думите: „И това ли беше всичко, което успя да направиш?“
  • Дом съвет повдигнал обвинение на една жена в жилищна сграда, че притежавала повече от двете допустими котки в апартамента си. При оглед били открити 19 животни, нито едно от които не били ваксинирани и регистрирани. Жената настоявала, че е невинна с аргумента, че имала само 6 нерегистрирани котки.
  • Управител на пицария влиза в заведението си през нощта, където е заснет от камерите, използва собствения си ключ, въвежда личния си идентификационен номер за изключване на алармата, отключва своя собствен сейф, тръгва си и пише на приятел: „Току що откраднах $3000 от работа. Шшшшшшт.“
  • Мъж бил обвинен в насилие над животни, след като правил секс с кучето на майка си. Самата жена повдигнала обвинението, след като видяла сина си на местопрестъплението. Защитата изнесла аргумент, че в закона е дефинирано, че насилието над животни е „използване на прекомерна сила с цел болка и мъчение“, а мъжът използвал пяна за бръснене за лубрикант, което изключвало прекомерната сила. Все пак съдията осъдил изнасилвача.
  • Баща и син решили да убият малко време, докато стане време за полета им и попитали на рецепцията на хотела си, където биха могли да покарат малко водни ски. Жената ги упътила към фирма, която се занимава с това наблизо, но няма нищо общо с хотела. Там бащата пада от своите ски, а след това синът минава през него и го убива. Семейството на загиналия в последствие съди не предлагащите водното забавление, а жената, която ги е посъветвала да отидат там.
  • Непълнолетна майка трябвало да установи кой е бащата на детето ѝ, за да му се потърси отговорност. ДНК тестовете показвали, че не соченият от нея мъж е бащата, но тя настоявала, че никога не е правила секс с друг. Съдията я накарал да си спомни много добре събитията в онзи период и се стигнало до една вечер, в която момичето и нейна приятелка решили да правят групов секс с гаджетата си, но и там всеки правел секс със своя партньор „използвайки презерватива“. Съдията се учудил и попитам – „Как така презерватива?“ Оказало се, че имали само един кондом и след като приятелката и гаджето ѝ свършили, те дали презерватива на другите двама, те го обърнали и така станало ясно, че бащата е гаджето на приятелката.

Автор: Десислав Янкулов