Шокиращ обрат: Човек на Петков хвърли бомба за депутати от ИТН

Няма политическа формация, която да не си прави сметка, какво ще се случи при нови избори. Добрата новина е, че няма да влезе ИТН. Социологията, която аз имам, така казва.

Това заяви в ефира на bTV председателят на парламентарната Комисия по регионално развитие Настимир Ананиев.

„Въпросът е дали ще има мнозинство, което да се справи с всички кризи. Дали сега ще има правителство на малцинството ще се реши сега в НС. Може пък да има и правителство на мнозинството. Зависи дали ще имаме още 12 души“, каза той.

„Моят призив е към всички депутати, които биха подкрепили това, което ние правим – това е битка с корупцията, битка за България, битка с кризите“, каза той.

По думите му в един момент народните представители трябва да решат дали партията е по-важна или държавата и каузата.

„В ИТН има много хора, които отидоха там, защото очакваха промяна, но видяха, че тя не може да се случи. Има депутати, които биха подкрепили политиките ни“, смята той.

„Говорил съм с депутати, които ми казаха, че ни харесват, харесват какво правим и биха подкрепили наши инициативи“, каза той и уточни, че става въпрос именно за депутати от ИТН.

„Нашата основна тема на изборите беше борбата с корупцията. Това беше нашата заявка. Имаме 67 депутата и затова направихме четворна коалиция. Това, което ние правим в момента, е че си следваме обещанията“, каза той.

„Във всяка една комуникация има грешки. Те обаче са двустранни, а ИТН не признават“, каза той.

По думите му ИТН искат да има спирачки срещу КПКОНПИ.

Той бе помолен да коментира и скандала с регионалното министерство и парите за пътища:

„В един момент трябва да избираш на пенсионерите ли да помогнеш или на строителния бранш. Някой е разписвал договори на килограм и сега се искат пари. Как се подписват договори, без да има обезпечение“, запита Ананаиев.

„Ние не фалираме строителния бизнес, а искаме да сме коректни към парите на данъкоплатците. Не може да ги даваме с лека ръка, когато някой е направил някоя далавера“, каза той.