Избрахте ли си кмет или предпочетохте да си пуснете филм?

Край на местните избори за 2015 година. Който избрал, избрал! Как се омъжи! Дано да сте избирали, когато е времето, че в следващите 4 години и да мрънкате и да не мрънкате, все тая!

Всъщност, ако мрънкате, но не сте гласували, значи нямате никакво право. Все едно да ви хване контролата в градския транспорт, че пътувате гратис и да започнете да се възмущавате, че качеството на автобусите било лошо. Еми няма как да стане! Ако искаш да се возиш в Betley, ще си купуваш всеки път билет по 200лв.

Тогава, ако от общината пак си те возят в Чавдар, ще можеш да скочи и да кажеш, че не може така!

Само упражнилите правото си на глас (, които съвсем не са много) имат право да се бунтуват и да искат, каквото и да било от новите си управници.

Ето, нека взема за пример себе си. Аз взех участие на месните избори в родния си град. Упражних най-демократичното си право на първия тур, за да дам шанс на бъдещото си Аз да се завърне един ден там. Фактът, че изборът ми не сполучи и на балотажа се оказаха двама кандидати, които не харесвам, ме накара през този уикенд да си остана в София и да се насладя на половината си ден почивка, като гледам мачове и филми. От този момент нататък, аз нямам право да се противя на случващото се в града ми, тъй като поне в следващите 4 години ще изкарвах прехраната си другаде, ще плащам данъците си другаде и ще харча парите си другаде. Отстъпил съм всичко на малцината останали у дома. Нека те правят избора за собствената си съдба. Тъй, както аз го направих за своята.

Съветвам ви сега – започнете да изисквате максимума от своите любимци, които в последния месец асфалтираха пътища, правеха курбани, даваха обещания и какво ли още не. Настоявайте думите да се превръщат в реалност. Борете се за идеите и мечтите си. Но, ако сте стояли у дома на топло, за да не изпуснете поредното вълнуващо дерби между „Карпи“ и „Верона“, тогава си стойте и утре така, и други ден, и по-други ден. Само гледайте да е кротко и спокойно, защото явно така ви е добре.

Автор: Десислав Янкулов