Реал Мадрид се отпуши и направи първата крачка към Финалната четворка

Баскетболният отбор на Реал Мадрид поведе с 1-0 в серията с Макаби Тел Авив на четвъртфиналите в Евролигата. Момчетата на старши треньора Пабло Ласо надделяха над израелците с 84:74 (25:19, 22:19, 18:18, 19:18) в своята зала „УиЗинк Сентър“ в столицата на Испания.

По този начин „белите“ взеха предимство преди втория дуел, който ще се проведе в петък, отново на територията на Мадрид.

Както е известно, в серията се играе до три победи от пет мача, като победителят продължава към Финалната четворка на най-силния клубен европейски турнир.

Отличната успеваемост при стрелбата от тройката бе основният коз на „кралския клуб“ в двубоя. Испанският гранд отбеляза 55% от опитите си от далечна дистанция, след като закова 16 тройки от 29 стрелби зад дъгата.

Фабиен Козер бе най-резултатен за победата на Реал с 20 точки и 5 асистенции. Гершон Ябуселе наниза още 15 точки, Руди Фернандес реализира 12 точки, а Адам Ханга и Найджъл Уилямс-Гос бяха точни с по 11 точки всеки.

За Макаби най-добър бе Скоти Уилбекин с 20 точки. Роман Соркин помогна с още 12 точки и 5 борби, Джеймс Нънели прибави 11 точки, а Джейлън Рейнълдс се отчете с 10 точки.

Снимка: Euroleague