Байерн падна и от Панатинайкос

Отборът на Байерн Мюнхен отново не успя да се справи със съпротивата на гръцки съперник в Евролигата. Две седмици след като допусна поражение от Олимпиакос, тази вечер баварците бяха победени и от другия представител на южната ни съседка в турнира – Панатинайкос. „Детелините“ надвиха германиците с 80:67 (26:16, 16:19, 13:17, 25:15) в среща от 31-вия кръг, проведена в Атина.

Това е седма победа за селекцията на Димитрис Прифтис през настоящия сезон, като тимът му заема 13-ото място в класирането с актив от 7-17. Тимът на Байерн, за когото това беше първи мач след COVID кризата, разразила се в последните 14 дни в лагера на отбора, остава на шестата позиция в подреждането с баланс от 12-11.

Домакините от Панатинайкос взеха ранна двуцифрена преднина след отлично представяне в първата четвърт, след която таблото сочеше резултат 26:16 в полза на гръцкия тим. Байерн намери сили да съкрати изоставането си на едно притежание в средата на втория период при 33:31, но все пак ПАО стисна зъби и удържа предимството си до полувремето, което приключи при 42:35 за домакините. „Детелините“ поставиха силно начало на второто полувреме и отново направиха аванса си двуцифрен с 13-точкова преднина при 53:40, преди Байерн да отвърне с мощен край на периода, за да стопи разликата на три точки при 55:52. 

Двата тима се гонеха здраво до 65:64 в полза на Панатинайкос, когато дойде и повратният момент в мача – серия от 9 безответни точки в полза на домакините, 7 от които на Неманя Недович, направиха резултата 74:64, като до самия край на двубоя момчетата на Прифтис не допуснаха да бъдат застигнати отново.

Дарил Мейкън-младши приключи с 18 точки и 6 борби за победата на ПАО. Окаро Уайт добави 16 точки, Хауърд Сант-Роос вкара 15 и грабна 9 борби, а Неманя Недович се разписа с 14 точки и 4 асистенции.

Дарън Хилиард наниза 15 точки за Байерн. Огъстин Рубит остана с 13 точки и 8 овладени топки, а Дешон Томас допринесе с още 12 точки.

Гледайте най-вълнуващите двубои от Националната баскетболна лига, Евролигата и Еврокупата, на живо, само в ефира на MAX Sport.