Facebook може да блокира профила ви, ако не активирате функцията Facebook Protect

Facebook e eдна от най-посещаваните платформи в интернет. Социалната мрежа продължава да се използва активно от милиарди потребители. През последните години компанията опитва да обръща по-сериозно внимание на сигурността на личните данни. Това е свързано не само с оптимизации на алгоритмите, но също и с добавянето на нови функционалности към профилите.

Последните мерки за сигурност във Facebook, обаче предизвикаха повече проблеми, отколкото да улеснят самите потребители. Още в началото на месеца някои акаунти започнаха да получават имейли, с които са информирани за подобрената сигурност на Facebook Protect.

Съобщенията ги подканват да активират функцията с отваряне на предоставен линк. Много от тях не го правят, тъй като това е удобен начин да станат жертва на хакери и определят имейлите като спам. Ако потребителите не включват Facebook Protect ще бъдат блокирани от своите акаунти се казва още в имейлите, информира ТheVerge.

 

Първоначалните опасения, че това е спам или онлайн измама, обаче се оказват несъстоятелни. Някои потребители започнаха да информират онлайн, че са изхвърление от своите профили, тъй като не са активирали Facebook Protect. Това е доста странно с оглед факта, че имейлите са изпратени от aдрес security@facebookmail.com, koйто изглежда доста съмнително.

Все пак се оказва, че това е истинска програма, която според Facebook има за цел да добави още едно ниво на сигурност. Активирането на допълнителни средства за защита като 2FA ще предпазват още по-добре профилите.

Големият проблем е, че ако не обърнете внимание на имейлите може да останете извън своя акаунт. Потребителите също така се оплакват, че кодовете за верификация, които са им изпратени не работят. Това е неприятно, тъй като продължително ги оставя извън потребителските им акаунти.

Facebook вече работят над решение на проблема.