Футболен цирк пред НДК

Днес трябваше да се проведе конгреса на БФС, който обаче бе отложен на първи март от централата, тъй като има няколко дела от опозицията срещу вписването на Борислав Михайлов след последния конгрес на 12 октомври миналата година. Димитър Бербатов и екипа му обаче са сигурни, че в зала №3 на НДК ще има конгрес, който ще бъде спечелен от голмайстор №1 на България. 

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед дори призова няколко пъти клубовете да бъдат петък сутринта пред НДК, като от щаба на 41-годишния благоевградчанин очакват между 80 и 100 клуба. 

От централата пък не спряха да повтарят, че конгрес няма да има на 18-и март и клубовете да не идват в София.

Факт е обаче, че залата е запазена и ще бъде използвана от представители на БФС за конференция между тях. В нея ще може да се влиза единствено с покани, като се очакват да присъстват сериозна част от служителите на БФС в Бояна, както и представители на областните и зонални съвети на футболния съюз, но не и клубове, научи Sportal.bg. Най-вероятно целта е да бъде обсъдена бъдеща стратегия или някакви подобрения в процеса на работа, които досегашното ръководство иска да приложи. Тепърва ще се разбере дали Борислав Михайлов ще присъства, но е по-вероятно именно той да води конференцията.

Борислав Михайлов, Борислав Попов

Интересното също така е, че от централата са платили залата, която ще бъде пазена от охранителната фирма “Делта гард”, чийто лиценз бе взет през ноември миналата година.

Всичко това кара екипа на опозицията да мисли, че от БФС имат други планове и да мислят, че ще има конгрес, какъвто обаче няма да се състои.

Мартин Петров, Димитър Бербатов, Петър Величков, Борислав Станков

Това означа, че Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков, Борислав Станков, Георги Градев и останалата част от екипа на Бербо, както и клубовете пристигнали за Конгрес, въпреки официалното съобщение, че такъв няма да бъде провеждан, няма да бъдат допуснати в залата, в която вместо конгрес ще има конференцията.

Част от Сектор “Г”, които подкрепят горещо бившите звезди на ЦСКА и дори в последното дерби пуснаха хореография срещу централата, също се очаква да бъде пред НДК, за да критикува, както и на 12 октомври, Борислав Михайлов и досегашното ръководство на БФС.

Именно заради това пък от централата се свързали със СДВР, за да пазят реда и да не се стигне до ексцесии.

За съжаления на родния футбол, който отдавна се намира в тъмна дупка, каквото и да се случи, едно е сигурно – циркът и излагацията ще бъдат големи, а ново черно петно ще бъде лепнато на най-популярния спорт на планетата с марка България.