Лъснаха гнусни подробности и секс тарифи на разбитата банда на сина на Ицо Папата

5 лица за задържани при акцията вчера на ГДБОП и Специализирана прокуратура. 

Това стана ясно на извънреден брифинг на Спецпрокуратурата във връзка с проведената операция в неделя. По време на хода й бе разбита престъпна група за склоняване към развратна дейност и сексуални услуги. Акцията бе проведена в София, Плевен и Пазарджик.

 

припомня, че още в рамките на неделния ден бяха задържани лидерът на престъпната група – Любомир Върбанов – Чопи, син на небезизвестния в криминалните среди Христо Върбанов – Ицо Папата, както и други членове на групата. Установени са множество жени, жертви на престъпната дейност на групата.

Според Спецпрокуратурата жертвите са били са поставени в зависимост чрез наркотични вещества.

„Към настоящия момент наблюдаващите прокурори са преценили, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения и задържане до 72 часа“, уточних говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев. 

„Към настоящия момент са установени 5-ма члена“, уточни Кръстев.

„Има доказателства за петимата задържани – ръководител и четирима участници. Жените са от различни градове в страната, няма чужди граждани. Не знаем какви са били мотивите на жертвите на сексуална експлоатация и трафик“, стана ясно на брифинга.  

„Ръководителят на групата е качвал е снимки на жените в социалните мрежи, като е посочвал тарифа. Неговите инициали са Л. В.“, каза Кръстев.

„Част от участниците от групата са транспортирали жените до места, където са извършвали сексуалните услуги. Ръководителят на групата е наел 3 жилища, едното е било с наем 5000 лв.“, добави той.

„Тарифата на жените е била от 400 лв на час. Първоначално са извършвали услугите с тяхно съгласие, след това са били принуждавани“, каза той.

На 11 март тази година Спецпрокуратурата организира досъдебно производство по чл. 272 ал.1 по повод обществената поръчка за изграждане на национална многопрофилна детска болница. Много добре знаете, че с промени в наказателния кодекс прокуратурата няма право на производство срещу конкретно лице. Досъдебното производство е образувано заради съмнения за престъпление. Ако се установи, че то е извършено не от министъра, а от други лица, то ще бъде препратено към когото трябва“, казаха от Спецпрокуратурата. 

По думите му сигналът идва от Стойчо Кацаров и той ще бъде разпитан, като свидетел. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ