Google ще премахне функцията за пестене на мобилен интернет в Chrome за Android

Google скоро ще започнат да разпространяват Chrome 100 версията на браузъра до съвместимите устройства. Ако не възникнат неочаквани проблеми ъпдейтите ще са налични за потребителите от 29 март. Актуализираният браузър ще предложи последните пачове за сигурност и няколко нови функционалности, които предизвикат интерес.

Компанията подготвя премахването на функцията за пестене на мобилните данни при сърфиране в интернет от Android.

Припомняме ви, че Lite Mode режима е достъпен в Google Chrome още от 2014г. През последните години, обаче мобилните услуги поевтиняха значително и вече са достатъчно достъпни за крайните потребители.

Google също така периодично ъпдейтват Chrome с нови подобрения, които оптимизират консумацията на енергия в браузъра. Това е особено полезно на собствениците на Android смартфони, на които им се налага да пътуват често в чужди държави.

 

Въпреки това Google ще спрат разработката на Lite Mode, тъй като все по-малко хора разчитат на подобни софтуерни решения. Мобилният интернет в много страни е достатъчно достъпен, за да може да имате неограничен трафик или достатъчно данни за своите нужи.

За в бъдеще Google Chromе няма да предложи класическата функция за пестене на интернет. От Google ще продължат да оптимизират работата на уеб браузъра, включително и по отношение на консумацията на данни. В заключение ще отбележим, че бета версията на Chrome 100 ще е налична още от първите дни на март.

Потребителите ще могат да изтеглят финалната версия от 29 март 2022г.

 

Oще от Digital: Google Chrome за Android ще има нова функция за подобряване на сигурността
 

TagsGoogle