Pоco X4 Pro 5G е 6.67″ смартфон със 120Hz дисплей, 108 МP камера, 5000mAh батерия и поддръжка на 5G

Xiaomi вече са един от най-големите производители на смартфони в Европа. Разнообразното им портфолио включва устройства от няколко продуктови категории. Poco е един от успешните брандове на компанията и сега се превърна в приоритет на MWC 2022. По време на събитието Xiaomi представиха два смартфона, като по-интересният модел несъмнено е Poco X4 Pro.

Новият модел е разработен да създаде изцяло нов стандарт в този ценови клас и определено има потенциала да изпълни амбициозните си цели. Бъдещите собственици на устройството ще могат да се възползват от впечатляващо съчетание от технически параметри и дизайн. Poco X4 Pro е оборудван със 6.67-инчов дисплей с Full HD резолюция, който е предпазен от Gorilla Glass 5 защитно стъкло.

Потребителите на смартфона ще могат да се възползват още от 120Hz честота за опресняване и 360Hz Тоuch Sampling Rate

 

 

Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 695 процесор, който е произведен със 6-нанометрова технология. Неговата работа ще се подпомага от 8GB LPDDR4X RAM памет и вграден капацитет за съхранение на файлове от 256GB. Големият камера модул в задния корпус включва три сензора, които съчетават съответно 108МР 8MP UltraWide 2-мегапикселова макро сензор.

Вградената батерия е със заряд от 5000mAh и осигурява над 15 часа време за непрестанно гледане за видео. Предвидена е и опция за 67W турбо зареждане. Това ще позволи да захраните от 0 до 400% за по-малко от 40 миниути. Poco X4 Pro e оптимизиран за работа в 5G мрежи и е оборудван още с IR сензор и 3.5-милиметров аудио жак и сензор за отпечатък в рамката, съобщава AndroidCentral.

 

 

Официалните продажби ще стартират до края на март. Европейската цена е €299 за версията с 6GB RAM и 128GB вградена памет. Ако се интересувате от по-скъпия модел с 8GB RAM 256GB памет ще трябва да платите €349.

 

Oще от Digital: Xiaomi стартира единствения оторизиран онлайн магазин на бранда в България