По-добър от Duster: Renault обяви цената на нов достъпен кросоувър ВИДЕО

Новият кросоувър Renault Symbioz е евтин автомобил, който скоро ще бъде пуснат в продажба. Цената на модела, който е по-добър от Duster във всяко едно отношение и е позициониран по-високо в гамата, вече е известна.

Подробности около автомобила станаха известни благодарение на Motor.es. Първите снимки от моделната година 2025 Renault Symbioz вече са официално показани.

С новия модел Renault иска да предложи на клиентите най-търсения тип автомобил.

Дължината на каросерията е 4413 мм с междуосие 2638 мм. А по отношение на позиционирането, той ще заеме място между компактния Captur и по-големия Austral. Последният е съперник на Toyota RAV4.

Дизайнерите изобразиха смелия външен вид на автомобила в актуалния корпоративен стил на марката с остри ръбове и ефектно осветление. Със сигурност автомобилът ще бъде позициониран като стилен младежки кросоувър.

Засега новото Renault Symbioz ще се предлага само в хибридната версия E-Tech. Хибридната задвижваща система Renault Symbioz E-Tech, базирана на 1,6-литров двигател, произвежда мощност от 145 к.с.

Разходът му е 4.6 литра на 100 км. Цената на Renault Symbioz е 34 900 евро.

През 2025 година се очакват модификации с бензинови турбо двигатели от 1.2 L (115 к.с.) и 1.3 L (140 к.с.), допълнени от „мека“ хибридна задвижваща система.

Те ще бъдат по-евтини.

Прави впечатление, че Renault Symbioz 2024 е доста добре оборудван. Базовата версия Techno получава 18-цолови джанти, климатроник, 10.4-инчов сензорен екран, камера, безжично зареждане за телефони, сензори за дъжд и светлина, и набор от системи за сигурност.

Най-скъпата версия Iconic (от 37 900 евро за хибрида) добавя камери за кръгов обзор, автономно паркиране, отопляеми седалки, електрически седалки и врата на багажника.