Автомобилите от Аudi (2024) серията ще поддържат 5G

Комуникацията се промени драстично с навлизането на модерните технологии. Възможностите, които предлага днешното ежедневие дори изглеждаха футуристично преди десетилетие. Разпространението на 5G технологията е следващата стъпка в еволюцията на дигиталния свят, който ги заобикаля.

Автомобилите също стават все по-умни и безопасни с всяка изминала година.

Инфотейнмънт системите на големите производители предлагат широк набор от възможности да получаваме важна информация по време на път. Audi виждат голям потенциал в добавянето на 5G функционалност към бъдещите си модели.

Германският производител потвърди, че всички представители на Audi (2024) серията ще са базирани на технологията. Интеграцията ще осигури достъп до множество допълнителни екстри и луксозни подобрения. Сред тях са по-високи скорости при стрийминг, по-добра навигация с 3D карти, както и облачно базирани потребителски профили с индивидуални настройки.

Собствениците на автомобили ще трябва да платят допълнително за 5G пакета.

 

 

Audi не са потвърдили колко ще струва абонамента за екстра функционалностите. За сравнение актуалния план Function On-Demand с поддръжка на 4G LTE и Wi-Fi навигация за автомобилите им струва $850 годишно.

Предимствата на 5G технологията ще осигурят т.нар. “Mobile Edge Computing” функционалност за по-добро автономно управление.  Тази иновация ще позволи на моделите Audi (2024) много по-бързо да споделят и обработват информацията.

Компанията ще продължи да изследва нови технологични решения, с които да направи пътуването още по-приятно, включително Vehicle-To-Everything (V2X) комуникация. Първите автомобили на Audi с 4G технологията се появиха на пазара през 2015г.  

Интеграцията на 5G чипове oт последно поколение има потенциала да бъдат до 100 пъти по-бързи от 4G LTE.

 

Oще от Digital: Google ще направи Аndroid приложенията за автомобили още по-достъпни