Изненада: Един от най-харесваните турски актьор се оказа варненец

Един от най-харесваните турски актьори е роден във Варна.

Това е Илхан Шен, който стана известен със сериала „Любов, логика, отмъщение“.

Илхан Шен е роден на 19 декември 1987 г. Във Варна.

Той и семейството му се местят в Истанбул, когато е на 2 години.
Илхан завършва строителния факултет на Техническия университет в Йълдъз Истанбул. Работи като модел от 17 годишен. Като модел получава награда от конкурса „Най -добър модел на Турция“, а през 2009 г. на същото състезание Илхан отново печели титлата.

Българинат представлява Турция на конкурса за най -добър модел на света през 2009 г. в София и става най -добрият модел в Европа. Илхан Шен работи като модел както в Турция, така и в чужбина.

През 2011 г. Илхан участва в късометражния филм Перспектива, режисиран от Омер Кан Кочак. Филмът е получил множество награди на международни филмови фестивали. През 2015 г. Той играе Ферман Фачала в сериала „Мафия не може да управлява света“.

На него присъстват Октай Кайнарча, Озан Акбаба, Мюжде Узман, Селчук Йонтем, Дениз Чакър, Мерием Узерли, Севджан Ясар. През 2018 г. той играе ролята на Шехзаде Аладин в серийния исторически филм „Завоевателят“ на режисьора Джевдет Мерджан.

За ролята си в „Любов, логика, отмъщение“ той е номиниран за „Златна пеперуда“, която е най-престижната телевизионна награда в Турция.