Шефът на Facebook показа джаджа, което позволява създаванетo на виртуални светове с гласови команди

Мeta вече са започнали работа над сложна AI система, която е проектирана да улесни създаването на виртуални светове. Това е ключово за амбициозните планове на компанията да комуникираме и общуваме в метавселена. Предимството на новата система е, че ще позволи на потребителите да използват единствено гласови команди при създаването на виртуални светове.

Въпросният инструмент е кръстен с името “Builder Bot” и компанията се надява да провокира по-голям интерес към Horizon приложението за виртуална реалност.

Бъдещите подобрения могат да стимулират разработването на AI технология за машинно генерирано изкуство.

Демонстрацията на “Builder Bot” бе проведена лично от Марк Зукърбърг по време на  Меtа АI: Inside the Lab събитието. Шефът на Meta използва гласа си, за да инструктира AI бота да създаде 3D версия на парк с растителност. След това го подканва да добави остров в средата на пейзажа, съобщава TechCrunch.

 

 

Шефът на Meta демонстрира как работят още няколко команди за управление на “Builder Bot”. Така например се добавят звуци на чайки, китове и други морски животни, които подсилват атмосферата. Автоматизираният бот успешно разпознава гласовете и създава триизмерни обекти върху виртуалния пейзаж, съобразно инструкциите.

С течение на времето Meta ще добавят нови функционалности, които да позволят на “Builder Bot” да извършва много повече неща. Марк Зукърбърг определя метавселената, като виртуална среда, в която можем да присъстваме в дигитални пространство.

Потребителите не само ще виждат, но и ще си взаимодействат с обектите във VR средата. Това е само един от амбициозните проекти на Meta, с които ще опита да превърне технологията в реалност.