Instagram ограничиха дневният лимит за работа с приложението

Mобилните приложения имат съществена роля за популярността на смартфоните, променяйки начина, по който комуникираме и се забавляваме.Увеличава се не само броя на инсталираните програми, но и на времето, което прекарваме  в своите профили. Instagram не са изключение, тъй като са заглавие, което се използва ежедневно от стотици милиони потребители.

Ако имате собствен профил вероятно сте запознати с функцията за поставяне на дневен лимит.

Това означава, че ще получите нотификация на екрана, ако твърде дълго сте в своите акаунти. Идеята е с напомняне да бъдете подсетени, че е време да спрете Instagram.

Досега този лимит можеше да бъде най-малко 10-15 минути на ден, като бе проведена и мащабна кампания, която информира потребителите да използват по-пълноценно своите акаунти. Ако се интересувате от тази функционалност е добре да знаете, че Instagram въвеждат допълнителни промени в наличните ограничения за използване на приложението.

 

 

По всичко личи, че компанията ще ни насърчи да ме още по-активни, тъй като настоящият лимит от 10-15 минути ще бъде увеличен. За в бъдеще ограничението ще бъде минимум 30 минути на денонощие. Останалите опции включват 45 минути, 1 час, 2 часа и 3 часа, съобщава TechCrunch.

Taзи промяна вероятно ще допринесе за ръст във времето, което прекарваме в приложението дневно. Финансовите резултати от последното тримесечие показват, че Instagram е изправена пред все по-сериозна конкуренция на алтернативни платформи. По този начин трябва да се търсят допълнителни начини да се стимулира аудиторията да е по-активна в приложението.

Увеличаването на минималния лимит за работа с приложението е само част от новата стратегия на Instagram да бъдат по-успешни през 2022г.