Как да се отпишете от имейли в Gmail

Колкото по-активно използвате Gmail толкова по-вероятно е да имате много рекламни и промоционални имейли, които излишно запълват входящата кутия. Управлението на важната кореспонденция може да бъде силно засегнато, ако виждате постоянно ненужни имейли в своя профил. Решението е да не се абонирате за подобни бюлетини или да отделите време, за да ги премахнете ръчно от Gmail.

Eто как да се отпишете от нежелани съобщения в приложението, съобщава HowToGeek:

 

 

Aко използвате хромбук или устройствo с Windows, Linux и macOS може да използвате уеб версията на Gmail, за да спрете да следвате определени профили.

Отписването от ненужни оферти и промоции във входящата кутия изисква да се логнете в своя профил.

След като заредите личната си кутия със съобщения в Gmail отворете досаден имейл, от който бихте искали да не получавате повече съобщения. Обикновено може да откриете “Unsubscribe” опция до полето с името на профила, който е изпратил имейла.

 

 

 

Възможно е да видите и “Change Preferences”, като алтернативен вариант да промените настройката. Остава да отворите това меню или да продължите напред с „Unsubscribe“ бутона.

 

 

Сходен е процеса, ако искате да се отпишете от имейли при работа с Gmail oт мобилните устройства. За да го направите отново трявбва да стартирате приложението на iPhone, iPad и Android. Oтворете съобщение от акаунт, който искате да премахнете и изберете иконата с три точки в горния десен ъгъл. От падащото меню на екрана кликнете върху „Unsubscribe“, което успешно ще ви отпише от съответния бюлетин.

 

 

Ако не виждате стандарните опции за отписване може да напишете „unsubscribe“ или „preferences“ в търсачката, за да филтрирате съдържанието. Изполвайте Ctrl F за по-бързо въвеждане на заявката. Оглеждайте се в долната част на съобщенията, където повечето рекламни и спам съобщения съдържат „Unsubscribe“ бутона.

 

Oще от Digital: Как да спрем Gmail да ни следи