Microsoft въвежда много полезна функция за контрол на разговорите в Teams

Софтуерните решения за видео разговори се превърнаха в голям хит сред потребителите и респективно солиден източник на приходи за своите разработчици. Microsoft Teams е едно от водещите приложения за комуникация с впечатляващ набор от функционалности за обикновените потребители и бизнес средите.

Популярността на Teams се дължи и на периодичните ъпдейти. Така Microsoft обновяват интерфейса и подобряват възмoжностите за групови разговори и видеоконферентни връзки с големи групи от хора.

Усилията на компанията дават резултат, тъй като все повече хора използват приложението за ежедневна и бизнес комуникация.

От Microsoft са доволни от популярността на Microsoft Teams и очакват да продължат да увеличават потребителската база и през 2022г. Евентуални проблеми с аудио качеството могат да бъдат много досадни и да навредят на продуктивността на груповите разговори.

Компанията подготвя нова актуализация, която ще предостави повече контрол над аудио качеството при работа с Microsoft Teams, съобщава TechRadar.

 

 

Microsoft официално потвърдиха, че работят над функция, с която да управлявате Bluetooth устройства при видеоконферентен разговор с приложението Teams. Планираните промени означават, че ще може да избираме между Bluetooth слушалки или високоговорители, за да отговаряме или прекратяваме обаждане в Microsoft Teams.

Определено това решение ще гарантира на потребителите повече гъвкавост при приемането и извършването на обаждания в ежедневието. Новият ъпдейт ще позволи да използвате бутоните на свързаните устройства с Bluetooth, за да контролирате силата на за звука при разговор. В това число да приемете, затворите или задържите разговор в приложението за комуникация.

Няма да се налага дори да използвате USB донгъл, като Microsoft обещават поддръжка на множество аксесоари, колонки и слушалки на големите производители. Функцията ще е налична за крайните потребители до края на март 2022г.