Facebook промени името на News Feed

Социалната мрежа предизвиква все повече негативни коментари и е обект на различни регулации в държави по цял свят. Водещото обвинение е свързано с качеството на публикациите, които виждаме във Facebook. Mного често компанията търпи критики, че не отделя време и средства за филтрира съдържанието.

Това е голям проблем особено за тийнейджърите и подрастващите, които понякога имат достъп до коментари и публикации, които не са подходящо за тяхната възраст.

Агресивната рекламна политика и желанието да се генерират приходи на всяка цена е друг проблем, с който Facebook все още не могат да се справят.

Широки дискусии предизвиква и смяната на името на компанията, която вече се казва Meta. Решението е базирано на предстоящите инвестиции в разработката на метавселената, която Марк Зукърбърг вижда като бъдещето на забавлението и комуникацията в интернет.

Със сигурност ще са необходими години преди Meta да реализират своята концепция и да опитат да убедят потребителите, че това е естественото развитие на технологиите.

 

 

Промените в компанията изглежда продължават с пълна сила. Официалният акаунт на Facebook в Тwitter качи любoпитен пост, от който разбираме, че News Feed вече ще се казва само Feed. На този етап няма допълнителни детайли за мотивите, които са довели до смяната на името.

Първата версия на News Feed дебютира още преди 15 години. Няма да е пресилено да кажем, че това е една от най-разпознаваемите функционалности на социалната мрежа. Откриването на интересно съдържание и скролването в профилите постепенно ни накара да прекарваме повече време в своите акаунти и респективно се превърна в източник на приходи за Facebook.

Транзицията към Feed не се очаква да е свързана с промени във функционалността на емисията с новини. Изглежда, че компанията маха News от името, за да акцентира на по-гъвкавия характер на публикациите, които често могат да идват от нашите приятели и страници, които следваме и да не е с класически новинарски характер.

 

Oще от Digital: Как да изтривате снимки и фотоалбуми от Facebook