Велико Търново почете паметта на Трифон Иванов с детски футболен турнир

Със заупокойна молитва, отслужена от отец Славчо, и детски футболен турнир Велико Търново почете паметта на „железния“ защитник Трифон Иванов. Вчера се навършиха 6 години от преждевременната кончина на един от най-обичаните български футболисти. Да почетат паметта му дойдоха неговата майка леля Маринка, зам.-кметът на В.

Търново проф. Георги Камарашев, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов, директорът на ОП „Спортни имоти“ Петко Павлов, бившият президент на Етър Павлин Генчев, десетки великотърновци, над сто млади футболисти. Оформен бе паметен кът, пред който бяха положени венци и цветя. Детският турнир се проведе на терена, който носи името на Трифон Иванов. 

Футболен турнир във Велико Търново

Едни срещу други играха 6 отбора – два от школата на Етър, Болярчета, Локомотив (ГО) и Ботев (Дебелец), както и момичета от школата на „виолетовите“. Организатори бяха Зоналният съвет на БФС, Общината, Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ и ФК Етър. За всяко участвало дете футболният съюз осигури възпоменателен медал. „Бъдете упорити във всяко едно отношение и ще постигнете много. Един път може да загубите, после два пъти ще спечелите, но важното е да сте упорити“, обърна се към децата майката на Трифон – леля Маринка. 

„Мечтата на Трифон беше да има последователи, и то много. От всички все някой ще постигне това, което той направи във футбола. Като ги гледам, спомням си как и ние като негови родители с моя съпруг сме ходили да го подкрепяме. Без подкрепа не може. Вечна му памет, дано гледа отнякъде и да ни прощава, особено на мен…“, сподели с огромно вълнение майката на Трифон Иванов.

На Свети Валентин поведи с 1:0. За идеите ще помогнем ние, мъжка солидарност, знаеш си. Виж тук нашите предложения.