Аpple ще представят първия iPhone SE с поддръжка на 5G технологията на 8 март

Производителите на Android имат съществен принос за популяризирането на 5G технологията в световен мащаб. Сериозната конкуренция е причина вече да има устройства от средния и ниския клас с тази функционалност. Apple също представиха първите версии на iPhone, които са оптимизирани за 5G мрежи. Засега стратегията на компанията е фокусирана предимно към премиум сегмента.

Все пак анализаторите са уверени, че ще видим премиерата на по-достъпен смартфон, който поддържа 5G технологията. Това ще се случи през пролетта, като сега разбираме и кога точно ще бъде голямото събитие. Според информация на Bloomberg представянето на iPhone SE (2022), който използва 5G технологията ще стане факт на 8 март, съобщава TheVerge.

 

 

Това ще бъде първото голямо събитие на Apple за календарната година. iPhone SE (2022) ще има дизайн, който наподобява iPhone 8. Големината на дисплея ще бъде 4.7″, като екрана ще е базиран на Retina HD LCD технологията. Много е вероятно смартфона да има Home бутон, което ще го превърне в един от последните модели с тази характеристика.

Високата производителност ще се гарантира от Apple A15 процесор, който е допълнен от 3GB RAM. В задната част ще има 12-мегапикселова камера. Компанията вероятно ще представи още някоко интересни продукта на 8 март, включително MacBook модели, както и iPad Air.