Кофти е да си в пубертет

Най-трудното време за един млад човек е периодът, в който от момче или момиче се превръща в мъж или жена. Тогава тялото се развива с по-голяма скорост, отколкото Бейерин преминава покрай Алаба, а емоциите достигат такъв връх, че смъртта на Али Раза е като сцена от анимация на Disney.

Пубертетът е гадно нещо, каквото и да си говорим. Искам сега да ви изтъкна няколко гадни неща, които се случват в онзи период и да си спомним с не до там голямо умиление за него.

  • Започваш да мразиш родителите си – Вече се чувстваш като голям човек и смяташ, че е време да получиш достъп до всички тайни на живота, но родителите ти така и отказват да ти окажат честта. Продължава се с вечерните часове, лягането под команда, наказанията след беля и излагането пред приятели. А на теб ти се иска да започнеш да си бръснеш брадата, макар че имаш едва три косъма мъх и то по мустака.
  • Окосмението се разраства до всички части на тялото ти – Вече споменахме девствения мустак, но освен на горната джука косми започват да растат по краката, ръцете, гърдите и в зоната около невзрачното ти пишле. Първите няколко косъмчета са повод за гордост, но ти трябват едва месец-два, за да разбереш, че е по-добре без тях, тъй като малкият ти приятел започва да чезне изпод шубрака.
  • Постоянната възбуда – Леле майко, в периода между 12 и 16 си спомням, че едва ли не постоянно бях надървен. Видех ли някое момиче с 2-3 години по-голямо от мен и веднага изпращах ракетен сигнал за SOS. Просто имах чувството, че всичко, което лети се *бе. Точно тогава момчетата за пръв път откриваме и мастурбацията. Да е благословен онзи, който я е измислил, защото сигурно топките на момчетата по света ще избухват през пубертета.
  • На момиченцата започва да им идва – Ето го и най-гадният момент от юношеските години. На една жена вземе ли да ѝ идва цикълът, значи положението става страшно. Започва се с прескачането на различните полюси на емоциите, идват едни постоянни претенции – „Тате, купи това! Тате, трябва ми онова! Тате, защо не ми даваш повече джобни! Тате, пукни, мразя те!“ Дано някога имам синове…
  • Пак на момиченцата започват да им растат цицки – И под започват да им растат, разбирай, че една вечер си лягат плоски, като 50 стотинки под мушама, а на следващия ден не могат да си видят палците на краката без да се наведат. Промяната там буквално става за часове или в най-лошия случай за дни. Първите, които забелязват, са съучениците, а те е прекалено вероятно все още да смятат такава промяна за нещо срамно и гадно.
  • Започваш да се досещаш, защо родителите ти все те пращат, да си лягаш рано – Ако си мислиш, че вашите, щом си се родил, са спрели да правят секс, приятелю, в жестока грешка си! Да, не се чукат като младоженци, но в седмица един-два пъти си ги знаят. А ти си бил винаги в съседната стая… Как това те е накарало да се чувстваш?