Microsoft спират разработката на очилата HoloLens 3

Microsoft предизвикаха широк отзвук с премиерата на първите очила с миксирана реалност. След това компанията разработи и актуализирана версия, която се казваше HoloLens 2 и бе показана за първи път през 2020г. Софтуерният гигант вижда голям потенциал в технологиите за добавена и миксирана реaлност, които могат да променят начина, по който работим, комуникираме и се забавляваме.

Анализаторите очакваха да видим HoloLens 3 през 2021г.

, но това не се случи. Според данни на BusinessInsider вече е взето официално решение да се прекрати разработката на очилата от трета генерация. Причината е, че дивизията специализираща в технологиите за добавена, виртуална и миксирана реалност на Microsoft не изпитва необходимата сигурност от дългосрочните цели, които иска да постигне с новия продукт.

Много от служителите на компанията в това подразделение вече проявяват интерес да продължат да работят в същата сфера, но в Meta или други технологични брандове в същата сфера.

 

 

Главният маркетингов директор, Крис Капосела също е изразявал сериозни съмнения, относно възможностите на HoloLens. Неговото мнение е, че очилата са интересна джаджа, но не вижда сериозен потенциал за дългосрочното развитие на бизнеса на Microsoft от технологията. Шефът на компанията, Сатя Надела поддържа идеята, че е необходимо да се разработват софтуерни решения за метавселената, независимо от производителя на хардуера, съобщава BusinessInsider.

С оглед казаното дотук не е изненадващо, че Microsoft са решили да прекратят разработката на HoloLens 3. Някои от най-добрите експерти в екипа вече се присъединиха към Meta, за да работят над други амбициозни проекти. Важно е да отбележим, че Microsoft Mesh ще представлява бъдещето в сферата на метавселената за компанията.

Прекратяването на разработката на HoloLens 3 вероятно ще осигури повече време, усилия и ресурси за подобряването на тази технология.

 

Oще от Digital: Qualcomm и Microsoft ще разработват заедно процесори за очила с добавена реалност