Facebook слага край на функцията видео вместо профилна снимка от 7 февруари

Социалната мрежа подготвя множество изненади на своите потребители. Вече знаем, че се работи над много нови функционалности, които ще улесняват работата с профилите. Успоредно с това Facebook се подготвят за премахването на опция, която е неизменна чат от акаунтите на потребителите вече почти седем години.

В случая става въпрос за възможността да използвате видео кли като снимка на профилите във Facebook.

От компанията ще премахнат функцията в следващите дни, като конкретната дата е 7 феврари. След това няма да бъде възможно да поставяте клипове като снимки на акаунтите във Facebook.

Информацията бе потвърдена от Maт Навара, който е консултант в сферата на социалните мрежи и има богат опит в разкриването на детайли за нови функции на компанията. Ако използвате видео като основно изображение на своя профил може би е подходящ момент да го направите.

 

 

В противен случай аватара, който се появява в емисията с новини и секцията с коментари ще се превърне автоматично в снимка на вашия профил. Решението не е изненадващо, тъй като още през миналата година бе спряна опцията да добавяте нови клипове като профилни изображения, съобщава AndroidHeadlines.

За първи път опцията бе представена през 2015г. и предизвика широк отзвук, тъй като дотогава профилните снимки не можеха да включват видео. Първоначалното ограничение е клиповете да не надхвърлят седем секунди, като клипа след това се повтаря отначало.

С течение на времето все по-малък брой хора обръщат внимание на функцията, което е причината след дни да бъде спряна официално от компанията. Вече има много други начини да се забавляваме и да сме атрактивни във Facebook.