Windows 11 вече се използва от над 16% от всички компютри с Windows

 Мicrosoft са доста агресивни в разпространението на ъпдейтите към Windows 11 още от първата версия на операционната система. Благодарение на усилията на компанията броя на устройствата, които използват софтуера се увеличава с всеки изминал месец. Последните данни на AdDuplex потвърждават внушителните темпове на дистрибуция, които отчита Windows 11 в световен мащаб.

Според информацията 16.

1% от всички компютри с Windows са актуализирали към последната версия. Това означава, че за около три месеца операционната система е удвоила своя пазарен дял, съобщава xda-developers. Припомняме ви, че 8.6% от устройствата работеха с Windows 11 през ноември 2021г.

По всичко личи, че стратегията на Microsoft за разпространение на ъпдейти се оказва доста успешна, тъй като Windows 11 се развива с много по-добри темпове от предходната версия на операционната система.

 

От компанията дори се похвалиха, че ъпдейтите се разпространяват два пъти по-бързо от Windows 10, което е сериозна индикация за популярността на софтуера. Съществуват много устройства, които не отговарят на хардуерните изисквания и са потенциални бъдещи активации на операционната система. Microsoft опитват да принудят повече хора от корпоративния сектор да се обвържат дългосрочно с Windows 11, което е важен фактор в стратегията им.

Обикновените потребители също имат важна роля за последните резулатти на AdDuplex. Най-използваните версии на платформата са Windows 20 21H1 с 28.6% дял следвана от Windows 20 20H2 с 26.3%. Всички останали версии в доклада имат по-малко проценти от Windows 11. Новата вълна от устройства на водещите производители със сигурност ще допринесат още повече за популярността на операционната система през 2022г.