Първото филмово студио в Космоса ще е готово през 2024г.

Космическият туризъм е сравнително нова концепция, която тепърва ще позволи на представители на частния сектор да бъдат изпратени в орбитата около планетата. На този етап билетите за подобно приключение достигат до стотици хиляди долари, но компании като Blue Origin и Virgin Galactic са уверени, че това е бъдещето.

Една от най-амбициозните цели на NASA е да се построи станция около естественият спътник на Земята, която да бъде използвана като отправна точка за бъдещи мисии в галактиката.

Space Entertainment Enterprise (SEE) е името на компания, която приковава вниманието ни с впечатляващ нов проект.

Вместо да изследват необятното космическо пространство инициативата предвижда изграждането на телевизионно и филмово извън пределите на Земята. Въпросният модул също така ще включва студио за стрийминг на съдържание, както и арена за спортни прояви.

Ако това не е достатъчно ще допълним, че SEE продуцират заедно с Том Круз филм, който ще бъде снимат в Космоса.

 

 

Изграждането на първото по рода си филмово студио ще е възможно благодарение на Axiom Station – частна космическа станция на компанията Axiom Space. Плановете на впечатляващия проект предвиждат още хостинг на телевизионни, филмови, спортни и музикални събития. Артисти от цял свят ще получат уникална възможност да създават своите творби в условия на микрогравитация.

Стриймването на сесиите до милиони устройства на Земята ще добави уникален и интерактивен елемент в целият процес. Създаването на първото филмово студио извън нашата планета се очаква да бъде финализирано през 2024г. В първите четири години съоръжението ще бъде скачено с МКС, но след това ще бъде изведено в собствена орбита.

 

Oще от Digital: Какво се случва с тялото ни, ако не е защитено в Космоса