Instagram вече показва банер в профлите с информация за предстоящи излъчвания на живо

Потребителите на приложението скоро ще имат достъп до нова функционалност, с която да бъдат още по-активни в своите профили. Шефът на Instagram, Адам Мосери използва своя акаунт в Twitter, за да разкрие повече детайли. Идеята е да се добави нов банер, който да показва предстоящите излъчвания на живо.

Другите потребители ще разбират, че очаквате стрийм с добавянето на специална значка към вашия профил.

В същото време последователите ви могат да кликнат от същия банер, за да се присъединят към самото излъчване. Няма ограничения в събитията, които може да насрочите по този начин.

Досега трябваше да информират своите приятели и последователи за стрийм, чрез публикация в Instagram Stories. За в бъдеще това ще ставa от профилния банер, съобщавa finance.yahoo.com.

 

 

Новият ъпдейт вероятно ще улесни авторите на съдържание и хората, които искат да комуникират със своите последователи, чрез излъчвания в реално време. Самите значки, които индикират, че ще участвате в стрийм ще се виждат и от другите потребители, което е подходящо да увеличавате своята аудитория.

Instagram вече предлага и възможност да ремиксирате видео съдържанието в приложението. Стартираха и ранни тестове на платен достъп за екслузивни клипове и публикации, които са ограничени до малък брой потребители. Instagram ще положат много усилия да се конкурират с TikTok през 2022г.