Instagram пуска функция, с която авторите на съдържание ще могат да печелят пари

Instagram е популярна платформа, която се развива с невероятни темпове. Приложението е предпочитана дестинация за инфлуенсърите и авторите на съдържание. Вече са започнали тестове с функция, която се казвa Subscriptions и ще предостави още повече възможности за монетизиране в Instagram.

Потребителите ще могат да се възползват от тази интеграция, за да предлагат на своите последователи достъп до ексклузивно съдържание срещу определен абонамент.

Първоначално тестовете ще са лимитирани до 10 популярни автори на съдържание в Instagram. Сред тях са Sedona Prince, Kelsey Cook, Alan Chikin Chow, Jodran Chiles и Lonnie IIV.

Новата функция предлага гъвкави решения за допълнителни абонаменти, които варират от $0.99 до $99 за ексклузивно съдържание на месечна база, съобщава CNet.

 

 

Благодарение на Instagram Subscriptions потребителите ще могат да задълбочат връзката си със своите последователи. Очаква се функцията да допринесе не само за активността на феновете, но и да позволи на авторите да достигат до по-голяма аудитория. Така например може да се провеждат платени излъчвания на живо, както и да се показват лимиитрани истории в Stories.

Всеки човек, който плати за достъп до Instagram Subscriptions ще се показва във фийда на съответния акаунт със специална значка. Така другите потребители на мобилното приложение ще значат, че е част от новата програма на Instagram. Обратната връзка с авторите и крайните потребители ще подобрява в дългосрочен план възможностите на Subscriptions.