Instagram ще позволят плащания с NFT токени в метавселената

Meтавселената е футуристична концепция, която привлича интереса на все повече компании в технологичния сектор. Всичко започна с преименуването на Facebook в Meta и желанието за създаването на изцяло нова виртуалнa среда за комуникация. Необходими са години преди концепцията да стане неизменна част от ежедневието на масовия потребители.

Все повече външни компании, обаче проявяват интерес към метавселената извън Meta.

С оглед факта, че Instagram е собственост на Facebook (Meta) не е изненадващо, че приложението също ще стане част от новата виртуална среда. Вече се обсъжда на високо равнище идеята да се осигури интеграция за NFT токените, което ще им позволи да достигнат до по-голяма аудитория.

По този начин над 2 млрд. потребители на приложението ще могат да извършват покупки с токените, докато комуникират и се забавляват в метавселената. Информацията бе потвърдена лично от главният изпълнителен директор на Instagram, Адам Мосери, съобщава BusinessInsider.

 

 

Tрадиционно NFTs са подходящи за дигитално изкуство или колекционерски предмети. В същото време са ключови за изграждането на метавселената, тъй като позволяват прехвърлянето на собственост във виртуалния свят. Популярността на NFT токените е причината да бъдат извършени продажби за повече от $12 млрд. в подобни активи през 2021г.

Възможността да показваме дигиталните творби свързани с NFTs директно в Instagram има потенциал да накара повече хода да използват този формат. Oще през лятото се появиха детайли, че се работи над опцията приложението да предлага подобна функционалност. Все още не се избързва, но по всичко личи, че бъдещето на Instagram е свързано с NFTs токените.