Instagram ще позволят да разглеждаме публикациите в хронологичен ред

Instagram е приложение с добре познат интерфейс, което често експериментира с добавянето на нови функционалности. Все повече компанията акцентира върху социалния характер и времето, което прекарваме своите профили. Това не е случайно, тъй като се търсят разнообразни възможности за монетизиране на Instagram и популярността му в световен мащаб.

Приложението предизвиква и негативни критики заради съдържанието, което виждат най-младите потребители, но и заради липсата на по-добри филтри за блокиране на неподходящи публикации.

Намирането на правилния баланс е изключително сложна задача. От Instagram планират да върнат функция, която използвахме преди повече от пет години.

Шефът на Instagram, Aдам Мосери потвърди, че тестват версия на хронологичния фийд, който предшестваше сегашният подбор на публикациите от специален алгоритъм. Работата е стартирала преди месеци, като потребителите ще могат да изпробват опцията до края на първото тримесечие на 2022г., информира 9to5mac.

 

 

Интеграцията на опция за разглеждане на съдържание в хронологична емисия ще допадне на много потребители. Новата функция ще отбележи и сериозна промяна в стратегията на приложението. През годините платформата за споделяне на снимки често е критикувана за алгоритъма, с който препоръчва съдържание в профилите ни.

Някои автори на съдържание също са недоволни, тъй като подредбата не позволява на публикациите им да достигнат до по-голяма аудитория.  Връщането на хронологичния фийд, който обработваше и възпроизвеждаше съдържанието преди няколко години. Успоредно с това се провеждат тестове със „Suggested Posts“, с които Instagram препоръчва публикации в акаунтите.