Дисплеите на Samsung Galaxy S22 и Galaxy S22 Ultra ще поддържат яркост от 1750 нита

Samsung ще изострят конкуренцията при премиум смартфоните с премиерата на Galaxy S22. Новата серия ще включва отново три модела, които ще станат факт през февруари. Едва ли ще чакаме твърде дълго преди да започнат реалните продажби на европейския пазар.

Вече разполагаме с информация за част от спецификациите, които да очакваме от Galaxy S22 гамата.

Отново ще бъде спазена традицията да се продават версии, които имат два различни процесора. Този път това ще бъде 4-нанометровия Snapdragon 8 Gen 1, както и Exynos 2200. Подобренията обхващат още камерите, дисплеите и батериите.

От SamMоbile сега разкриват и каква яркост ще поддържат eкраните на Galaxy S22, Galaxy S22 и Galaxy S22 Ultra. Данните потвърждават, че можем да очакваме още по-високи стойности, в сравнение с настоящата генерация премиум смартфони на Samsung.

 

 

Бъдещите собственици на Galaxy S22 ще могат да се възползват от поддръжката на максимум яркост от 1750 нита. Стандартният режим на работа ще ограничи тази стойност до около 1200 нита. Базовият модел ще показва съдържание с яркост в диапазона между 1000 и 1300 нита. За сравнение при Galaxy S21 и Galaxy S21 показателите са сходни.

Най-голямо подобрение ще видим в Galaxy S22 , който също ще достигне над 1750 нита яркост. Трябва да отбележим също, че този показател на смартфоните има значение единствено при пряк допир със слънчева светлина, когато автоматичният режим е активиран. Специфичната структура на АМОLED дисплеите, oбаче позволява да се достигнат максимални стойности само в определени зони, а не на целия екран.