Microsoft ще ъпдейтват с нови функции Windows 10, както Windows 11

Разпространението на ъпдейтите към Windows 11 е приоритет за компанията през последните седмици. Водещите производители на хардуер също така се очаква да пуснат на пазара и нова серия компютри с операционната система. Това ще осигури на повече потребители достъп до атрактивните функции в софтуера.

Мicrosoft продължат активно да подканят потребителите да инсталират ъпдейта на своите устройства.

Целият процес е сложен, тъй като първите ъпдейти на Windows 11 предизвикаха неoчаквани проблеми с някои функционалности. Именно заради товa доста хора ичзчакват преди да ъпдейтнат своите устройства.

Компанията сега разкри любопитни детайли за потребителите, които нямат намерение да актуализират и ще продължат да използват Windows 10. От TheVerge съобщават, че Мicrosoft ще ъпдейтват операционната система с нови функции всяка година.

Така ще се следва същият модел на актуализации, който се прилага и за дистрибуцията на нови актуализации в Windows 11.

 

 

Софтуерният гигант вече разпространява Windows 10 November 2021 ъпдейта до съвместимите устройства. Ако всичко върви по план следващата актуализация за компютрите с Windows 10 ще е достъпна през втората половина на 2022г. Решението на Microsoft да продължат да актуализират по-старата операционна система по същия начин, както Windows 11 е добра новина за много хора.

В момента има милиони устройства с Windows 10, които поради една или друга причина няма да се актуализират към новия софтуер. Всеки ъпдейт с нова функционалности  и пачове за сигурност ще се възприеме положително от потребителите. Мicrosoft ще продължат да разпространява ъпдейти и да поддържат Windows 10 до 14 октомври 2025г.